Behind the scenes bij … LINDA.

Posted on
Behind the scenes bij LINDA, YoungCoach, Sharon Uitendaal, Young Coach, jong burn-out, Linda burnout

Gisteren mocht ik weer iets heel speciaals meemaken: een fotoshoot voor de LINDA. Uiteraard neem ik jullie mee voor een kijkje achter de schermen en de lessen die ik op deze dag geleerd heb.

Voorafgaand

Een tijdje geleden benaderde de LINDA. mij nadat ze mij bij Sophie in de Mentale Kreukels hadden gezien. Elke keer staat er in het blad een soort zesluik waar zes verschillende mensen een kort stukje vertellen over een bepaald onderwerp. Je raadt het al: deze keer was dat het hebben van een burn-out op een jonge leeftijd. Uiteraard stond ik er voor open om mijn verhaal nog eens te delen en zo kwam van het één het ander.

Een paar weken geleden had ik telefonisch al een interview gehad, waaruit het stukje tekst zal voortkomen. Gisteren was het dan de beurt van de fotoshoot voor de bijpassende foto.Behind the scenes bij LINDA, YoungCoach, Sharon Uitendaal, Young Coach, jong burn-out, Linda burnout

Visagie

De shoot vond plaats in Amsterdam met voorafgaand visagie en styling. Ik vond het maar al te interessant om te zien hoe zo’n stukje in een tijdschrift nou eigenlijk tot stand komt. Ik werd met drie zoenen onthaald en kwam aan in een grote studio waar een hele fijne sfeer hing. Wat mij meteen opviel was dat de mensen zo lekker zichzelf waren. Het waren stuk voor stuk mensen die plezier hadden in hun werk en open stonden voor verhalen van anderen. Ik voelde mij meteen thuis.

Allereerst was het tijd voor de visagie waar mijn make-up en haar gedaan zou worden. Ik vond het bijzonder om te zien hoe de visagist meteen begon, alsof hij al lang in zijn hoofd had wat hij van plan was. Later vertelde hij mij dat hij inderdaad meteen ziet wat voor soort kapsel en make-up het mooist bij iemand past. Ik had zelf gelukkig veel inbreng in wat ik wel en niet mooi vond en terwijl hij bezig was met de metamorfose, praatten we alsof we elkaar al jaren kenden. Dat dat in het Engels was, maakte het alleen maar leuker. Ik heb hier echt mooie inzichten door gekregen, waar vanzelfsprekend nog een artikeltje over volgt.

Styling

Na de visagie was het tijd voor de styling. Ik zal bekennen dat ik het rek al even doorgespit had, toen het meisje voor mij gefotografeerd werd. En Behind the scenes bij LINDA, YoungCoach, Sharon Uitendaal, Young Coach, jong burn-out, Linda burnouteerlijk: ik werd er niet al te vrolijk van. Één roze glitter topje, leek me nog wel wat. Ik besloot om er voor te gaan die te claimen. Jammer genoeg bleek ik net een barbie toen ik die aandeed. Tsja, dat krijg je natuurlijk al snel met dat blonde haar van mij. Helemaal als dat ook nog eens gekruld is.

De andere kledingstukken bleken al niet veel beter. Bij één jurkje noemde de visagist me lachend “pools sletje”. Nou dat zegt denk ik wel genoeg … Na veel hilarische momenten besloot de stylist mijn engelen look af te maken met een kanten jurkje. Ik zal toe moeten geven dat ik mij in eerste instantie een “engel in een pyjama trouwjurk” voelde. Nog niet gesproken over het decolleté die op zijn zachts gezegd “gewaagd” was. Maar ach, ergens is het ook wel heel leuk eens volledig out of the box te gaan.

De foto

Uiteindelijk was het dan tijd voor de foto. Eigenlijk ging dit heel natuurlijk en losjes. Het enige wat nog wel eens lastig was, was dat ik absoluut niet mocht lachen op de foto. Logisch natuurlijk, want dat is niet bijpassend bij het onderwerp. Terwijl de visagist af en toe mijn haar bijwerkte en iemand anders “de wind” speelde, werden er heel wat fotootjes geschoten. Ook de fotograaf vond het decolleté wel “erg afleidend”, dus gelukkig werd daar een oplossing op verzonnen.
Het was erg apart mezelf later op de foto’s terug te zien. Net alsof ik het niet zelf was. Zo professioneel.Behind the scenes bij LINDA, YoungCoach, Sharon Uitendaal, Young Coach, jong burn-out, Linda burnout

Inzichten

Toen ik na mijn shoot aan het kijken was bij het meisje na mij, viel mij op hoe ik meteen dacht: “‘Goh zij ziet er helemaal niet ziek uit”. Voor het eerst kon ik mij even volledig verplaatsen in de manier waarop mensen mij ook moeten zien. Dat was voor mijzelf toch wel even een momentje waarop ik moest slikken. Een leermomentje die ik meeneem.

Al met al was het een erg leuke en leerzame dag, waar ik naast een nieuwe ervaring ook waardevolle gesprekken heb mogen hebben. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat en ook naar de verhalen van de andere meiden waarmee ik samen het zesluik vorm.

De beruchte LINDA. Is vanaf 16 augustus 2017 te koop.

 

Lees ook:

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.