Een nieuwe start

Posted on
Een nieuwe start, Sharon Uitendaal, Youngcoach

Zo, wat een tijd geleden is dit. Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. De laatste keer dat ik schreef voor YoungCoach is alweer 4 (!) jaar geleden en jeetje, wat is er ontzettend veel gebeurd na die tijd! Als ik mijn blogs van toen terug lees, word ik best een beetje emotioneel en voel ik weer even wat ik toen meemaakte. Des te dankbaarder ben ik dat ik nu kan zeggen dat het ontzettend goed met me gaat en ik klaar ben voor een nieuwe start op YoungCoach!

Ik zie dat ik mijn oude verhalen met hele andere ogen bekijk. Natuurlijk, ik sta nog steeds achter wat ik geschreven heb want dat was mijn ervaring op dat moment. Maar toch sta ik wel weer heel anders in het leven en denk ik dat ik echt zó gegroeid ben.

Nu hoor ik je denken: “Maar als het zo goed gaat, waarom ga je dan weer bloggen op een burn-out ervaring blog?” Nou lieve mensen, ik voel zo sterk dat dit is wat ik wil doen. Het hebben van een burn-out, ME/cvs, een depressie, angststoornis etc. is zoveel meer dan dat. Het gaat zoveel dieper dan het oplappen van die diagnose met het liefst een zo snel mogelijk middel. Het gaat over het (terug)vinden van jezelf. Het leren luisteren naar je hart en het durven aankijken van de moeilijkere delen van jezelf. En dat is precies waar in mijn ogen veel te weinig aandacht voor is en waar ik zozo graag over wil praten.

Ik heb de afgelopen jaren zoveel lessen geleerd. De zoektocht naar geluk (om het maar even zo te noemen) is iets wat altijd doorgaat en ook nu ik niet meer in dal zit, leer ik nog steeds. Ik wil de lessen die ik geleerd heb graag met jullie delen. En daarbij natuurlijk hoe het mij gelukt is om zo’n switch te maken in mijn leven. Hoe ik mijn burn-out en zelfs de diagnose ME/cvs heb overwonnen en ik heel oprecht kan zeggen dat ik dankbaar ben dat ik dat meegemaakt heb. Omdat ik nu ZO anders in het leven sta.

Heel eerlijk vind ik dit best wel weer spannend. Want ondertussen (in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen die veelal mijn verhaal niet weten), komen er natuurlijk ook meningen. “Zullen mensen anders naar me kijken en me raar vinden?”, vraag ik me dan stiekem toch af. Toch voel ik heel sterk dat ik dit wil doen.

Na het maken van een nieuwe website, ben ik er klaar voor om jullie stapje voor stapje mee te nemen in mijn zoektocht naar geluk/ het herstel van alle diagnoses die ik maar gekregen heb. Hierbij zal ik ook veel aandacht besteden aan het thema voeding. Ik zit ondertussen in mijn tweede jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek en vindt dit ook zo’n belangrijk onderwerp rondom gezondheid.

Ik schrijf nog steeds met het idee om een lichtje te kunnen zijn voor mensen die zich in mijn verhalen herkennen maar ook zeker om wat meer love, hoop en positiviteit te spreaden. Dat is iets wat we in deze periode volgens mij wel kunnen gebruiken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat (liever onder een artikel dan in de mail).

Liefs, Sharon

Lees ook:
TV debuut bij Sophie in de mentale Kreukels
De juiste mensen om mij heen

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.