Een nieuwe start

Posted on
Een nieuwe start, Sharon Uitendaal, Youngcoach

Zo, wat een tijd geleden is dit. Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. De laatste keer dat ik schreef voor YoungCoach is alweer 4 (!) jaar geleden en jeetje, wat is er ontzettend veel gebeurd na die tijd! Als ik mijn blogs van toen terug lees, word ik best een beetje emotioneel en voel ik weer even wat ik toen meemaakte. Des te dankbaarder ben ik dat ik nu kan zeggen dat het ontzettend goed met me gaat en ik klaar ben voor een nieuwe start op YoungCoach!

Ik zie dat ik mijn oude verhalen met hele andere ogen bekijk. Natuurlijk, ik sta nog steeds achter wat ik geschreven heb want dat was mijn ervaring op dat moment. Maar toch sta ik wel weer heel anders in het leven en denk ik dat ik echt zó gegroeid ben.

Nu hoor ik je denken: “Maar als het zo goed gaat, waarom ga je dan weer bloggen op een burn-out ervaring blog?” Nou lieve mensen, ik voel zo sterk dat dit is wat ik wil doen. Het hebben van een burn-out, ME/cvs, een depressie, angststoornis etc. is zoveel meer dan dat. Het gaat zoveel dieper dan het oplappen van die diagnose met het liefst een zo snel mogelijk middel. Het gaat over het (terug)vinden van jezelf. Het leren luisteren naar je hart en het durven aankijken van de moeilijkere delen van jezelf. En dat is precies waar in mijn ogen veel te weinig aandacht voor is en waar ik zozo graag over wil praten.

Ik heb de afgelopen jaren zoveel lessen geleerd. De zoektocht naar geluk (om het maar even zo te noemen) is iets wat altijd doorgaat en ook nu ik niet meer in dal zit, leer ik nog steeds. Ik wil de lessen die ik geleerd heb graag met jullie delen. En daarbij natuurlijk hoe het mij gelukt is om zo’n switch te maken in mijn leven. Hoe ik mijn burn-out en zelfs de diagnose ME/cvs heb overwonnen en ik heel oprecht kan zeggen dat ik dankbaar ben dat ik dat meegemaakt heb. Omdat ik nu ZO anders in het leven sta.

Heel eerlijk vind ik dit best wel weer spannend. Want ondertussen (in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen die veelal mijn verhaal niet weten), komen er natuurlijk ook meningen. “Zullen mensen anders naar me kijken en me raar vinden?”, vraag ik me dan stiekem toch af. Toch voel ik heel sterk dat ik dit wil doen.

Na het maken van een nieuwe website, ben ik er klaar voor om jullie stapje voor stapje mee te nemen in mijn zoektocht naar geluk/ het herstel van alle diagnoses die ik maar gekregen heb. Hierbij zal ik ook veel aandacht besteden aan het thema voeding. Ik zit ondertussen in mijn tweede jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek en vindt dit ook zo’n belangrijk onderwerp rondom gezondheid.

Ik schrijf nog steeds met het idee om een lichtje te kunnen zijn voor mensen die zich in mijn verhalen herkennen maar ook zeker om wat meer love, hoop en positiviteit te spreaden. Dat is iets wat we in deze periode volgens mij wel kunnen gebruiken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat (liever onder een artikel dan in de mail).

Liefs, Sharon

Lees ook:
TV debuut bij Sophie in de mentale Kreukels
De juiste mensen om mij heen

 • Share

1 Comments

 1. Chi_Flow says:

  Hallo beste Sharon,
  “Het toeval” wilde dat ik een aantal dagen geleden op jouw YoungCoach blog landde.(en dat gebeurd meestal niet voor niets). Ik heb daar onder verschillende stukjes van jou mijn eigen persoonlijke levens-ervaringen
  en inzichten (als burn-out ervaring en indepth materie expert) met je gedeeld met de intentie dat dit jouw een blijvende burn-out herstel zal gaan opleveren, waardoor je nog meer gaat stralen (van binnenuit) dan je nu al doet.

  Echter kom ik vandaag terug en zie dat je (ego) alles heeft verwijderd. Waarom is een raadsel en kan me ook niets schelen. Ik heb zelf immers zelf ook via bikkelharde levens-lessen mogen leren
  -> “Wie niet horen/leren wil zal moeten voelen, desnoods totdat je er morsdood bij neervalt” <-

  Jij hebt immers al ruimschoots ervaring opgedaan met "flauwvallen". (waarbij je Ziel tijdelijk je fysieke lichaam verlaat vanwege een overload aan external emotinal shit). "De Dood" is slechts 1 stapje verder. (hierbij verlaat je Ziel je fysieke lichaam voorgoed en keert niet meer terug).

  Je onwetende en onschuldige ego kan zich laten door allerhande medische bullshit verkopers in witte jassen laten misleiden. Wanneer je eigen ZIEL keihard – DOOR je lijf heen – gaat spreken, kun je geen kant meer op en is er ook geen enkele Planeet Aarde-gebonden "therapietje" (EMRD, psycho-bs, mindfullness, sporten) wat je nog vooruit zal kunnen helpen. Het is maar even dat je gaat snappen waar je op af stevent en welke keuzes jij vanaf nu hebt voor een blijvend herstel / Life-and-Mind-style change Sharon.

  Ik heb inmiddels alle columns van je gehele blog doorgelezen en komt tot deze conclusie:
  1. JE HEBT GEEN VEILIG THUIS GEHAD:
  Mogelijk spelen er op de achtergrond (verdrongen) zaken zoals mishandeling (lichaam. geest, seksueel). Dit _kan_ een van de diepere oorzaken van je perfectionistische gedrag, waarbij je alle energie en inspanningen bent gaan richten op buitenkant van jezelf, om maar geaccepteerd te worden door de wezens om je heen. Extreem pleasers gedrag, wat alleen nog meer gaat leiden tot de volgende burn-out, die harder en nog dieper in _kan_ slaan dan de datgene waarvan je nu aan het "herstellen" bent.

  2. "JE BENT DOOR JE GENETISCHE OUDERS NOOIT GEACCEPTEERD ZOALS JE BENT(op ziels-nivo)".
  Uit de foto bij dit artikel kan ik rechtstreeks (handlijn)lezen dat jij er :
  https://youngcoach.nl/nachtmerries-en-emdr/

  A – van buiten uitziet als (met het diepste respect) een doorsnee 22 jarige Drentse dame van jouw leeftijdsgroep.
  B – Van binnen ben! jij echter "een oude en zeer wijze Ziel", die maar weinig tot geen gelijkwaardige Zielen om haar heen kan vinden. Daarin spreekt deze foto bij dit blog meer dan boekdelen 🙂
  https://youngcoach.nl/mijn-ervaringsverhaal/

  Hier zie ik een krachtige Ziel die vele! malen! intelligenter en wijzer is dan haar Aardse sociale omgeving. En ook van jongs af aan al wijzer IS dan de mensheid op deze planeet je probeert te hersenspoelen op "school".

  Nu we het toch over het fenomeen "school" hebben: Ik kan het kort houden:
  "School" is een regelrechte en heel doelbewuste psychologische aanval op al jouw unieke aangeboren talenten (zoals jouw unieke en prachtige ziels-talenten voor componeren, zingen, muziek maken), en andersoortige innerlijke wijsheden. Een door de overheid gefinancierde mindfuck-fabriek, heel erg doelbewust ingericht om zoveel mogelijk jonge en onschuldige kinderen stelselmatig te traumatiseren en voor hun leven te verminken.
  Wil je het zelf leren "From-The-Horses-Mouth" horen kan ik je deze 2 videos aanraden van een 2 times teacher of the year in New York genaamd "John Talyor Gatto".

  "The Six Purposes of Schooling" (Dit kost 12 minuten van je tijd, geeft je een Leven aan inzichten voor jezelf en mede-school-slachtoffers).
  https://www.youtube.com/watch?v=eP98ZKt709A

  Het bovenstaande fragment is afkomstig uit deze "The Underground History lesson With John Taylor Gatto" (duurt ietsje langer: ~5 uur)
  https://www.youtube.com/watch?v=uj8f7ycnUtU

  Deze blog – van Erica Goldson – is ook leuk als pure entertainment om te lezen en te zien:
  https://americaviaerica.blogspot.com/2010/07/coxsackie-athens-valedictorian-speech.html
  https://www.youtube.com/watch?v=9M4tdMsg3ts

  Al het bovenstaande materiaal is leuk en leerzaam achtergrond-kennis voor de volgende keer als men je in wil huren als "public speaker" m.b.t. de themas school, stress en burn-out.

  EN NU SCHAKELEN WE WEER TERUG NAAR ONZE STUDIO, NAAR DE MENS ACHTER SHARON UITENDAAL :
  Als ik _door_ alles (tekst, foto's, interviews ) op je blog heen voel, neem ik het volgende waar:
  Ik zie een Ziel van een oprechte en krachtige Godin!
  Een oprechte Ziel met een warrior-spirit die niet op Planeet Aarde geboren is, maar elders vanuit Heelal.
  Een zeer dappere Ziel die er doelbewust voor gekozen heeft om hier op Aarde eens wat dingen aan de kaak te stellen. Daarbij kom ik weer terug op deze gave foto van je :
  https://youngcoach.nl/mijn-ervaringsverhaal/

  waar jouw sterke warrior-spirit van af straalt. Die krachtige blik zo van: "Pfftt…WTF bullshitten jullie mij mij weer allemaal?"

  Als BONUS: Nog voedings-leer tips: voor in/naast je studie.
  Verbreed je horizon ook eens richting Oosterse en Holistische voedingswijzen.
  Ga vooral tribal en native voedingsleer bestuderen "from all over the Planet".
  Hier een paar leer-suggesties:

  TCM – Traditionelere Chinese Geneeskunst (is al duizenden jaren oud)
  https://www.tcmworld.org/what-is-tcm/
  https://www.essenceofchina.com/D428.pdf

  Ayurveda (uit India – voedings als medicijn)
  https://www.ayurvedanama.org/what-is-ayurveda/

  WAAROM:
  Hier op "de universiteit" (dit is simpelweg een andere vorm van "school") vertellen ze halve waarheden en ook complete leugens op dit gebied. Als jij besluit om echt te gaat leren leren, drink dan zoveel mogelijk kennis uit alle! beschikbare bronnen en materialen om je eigen visie te vormen, en geen “universitaire voedingsleer” papagaai te worden en blijven. Vind je eigen kijk en wijsheid op alle onderwerpen in je Leven.

  TOT SLOT:
  Ik wens jou heel veel wijsheid en inzichten toe en hoop van ganse harte dat je niet nog een (zwaardere) burnout voor je mooie kiezen hoeft te krijgen om te gaan leren dat echte 100% (burn-out en ander gezondheids-klachten) herstel alleen van binnenuit, vanuit je eigen ZIEL kan komen.

  p.s.
  Bewaar en sla deze tekst eerst ergens op – voor later – voordat je 'm van je blog wist.
  Take care kanjer and I'll be back later on in time.

  Nog een mooi plaatje voor je ter herinnering “Who you Are”
  https://i.pinimg.com/736x/39/0b/ff/390bff4d18b18c98ea25548022547dd9–avatar-see-you.jpg

Leave a comment

Your email address will not be published.