NPO Radio 1 over burn-out en stress | In de uitzending als ervaringsdeskundige

Posted on
Radio NPO 1, burn-out, youngcoach, young coach, sharon uitendaal, burn-out blog

Burn-out in de media

Toen ik een paar jaar geleden burn-out raakte, had ik het gevoel dat ik de enige was die zo jong al een burn-out had. Lange tijd heb ik het verzwegen en ontkent. Tot ik het over een andere boeg besloot te gooien: ik was er klaar voor om deze taboe te doorbreken en trad met mijn verhaal naar buiten.

Het doorbreken van deze taboe, is met YoungCoach nog steeds één van mijn belangrijkste doelen. Ik vind het dan ook ontzettend mooi om te zien dat er in de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor dit onderwerp is gekomen. Soms lijkt het bijna wel een rage en wordt het woord “burn-out” in mijn ogen te snel gebruikt, maar het feit dat hier steeds openlijker over gesproken wordt vind ik fantastisch.

NPO Radio 1

Ook NPO Radio 1 besloot een uitzending te wijden aan burn-out en stress. Spontaan belden zij mij op en vroegen of ze me op mochten nemen. Op 30:25 min kun je dit fragment terugvinden. Kort maar krachtig.

Losstaand van het feit dat ik het natuurlijk erg leuk vond om gebeld te worden, is het zeker een aanrader om de hele uitzending terug te luisteren. Voor mij komen hier heel wat herkenbare dingen naar voren, wat mij persoonlijk erg sterkt.

 

 

Lees ook:

 

2 Comments

 1. Mel says:

  Hoi Sharon,
  Ik vind je een held! Wat ben jij een doorzetter. Ben zo blij voor je dat het goed met je gaat.
  Ben benieuwd naar jouw tijdlijn qua herstel en hoe en wat er langzaam beter ging.
  Ik kan helaas de radio-uitzending niet beluisteren.
  Groetjes,
  Mel

  1. Sharon says:

   Hoi Mel,

   Dankjewel! En jammer dat je de uitzending niet meer kan horen. Het hele proces duurde uiteindelijk 4 jaar, waarvan ik de laatste 2 jaar stappen maakte omdat ik de goede hulp had. Ik merkte dat ik langzaam weer meer dingen op kon pakken en me mentaal ook weer sterker begon te voelen. Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.

   Groetjes,
   Sharon

Leave a comment

Your email address will not be published.