Opnames van Sophie in de Mentale Kreukels

Posted on
Sophie in de Mentale Kreukels, YoungCoach, Sharon Uitendaal, jong burn-out

Vrijdag was het zover: de opnames van Sophie in de Mentale Kreukels. Een spannende maar ontzettend leuke dag, die ik graag met jullie deel.

Zo’n anderhalve maand geleden, zag ik een oproep bij een collega blogger langskomen. Zij was benaderd door BNN voor het nieuwe programma van Sophie Hilbrand: Sophie in de Mentale Kreukels, waarin Sophie het fenomeen burn-out onderzoekt. Voor het programma waren ze op zoek naar iemand tussen de 16 en 21 jaar, die Sophie in de Mentale Kreukels, YoungCoach, Sharon Uitendaal, jong burn-outzijn/haar burn-out verhaal wilde doen. Natuurlijk voelde ik mij meteen aangesproken en het duurde dan ook niet lang voor ik in contact kwam met de redactie van BNN. Na heel wat telefoneren, werd besloten dat BNN mijn verhaal wilde gebruiken voor het programma. Iets waar ik natuurlijk ontzettend blij mee was en wat heel mooi aansluit bij mijn doel: een burn-out onder jongeren bespreekbaar maken en de taboe doorbreken.

Natuurlijk vind ik het ook wel een beetje spannend. Met mijn blog stel ik mij al kwetsbaar op, maar op TV is dat nóg meer het geval. Toch wil ik mij op alle mogelijke manieren inzetten, om te zorgen dat dit probleem erkend wordt. Ik vind het dan ook geweldig dat Sophie dit programma maakt en het burn-out probleem daarmee serieus genomen wordt.

De dag zelf

De dag zelf liep verrassend ontspannen. De ploeg was al op de paaseitjes aangevallen, nog voor ze binnen waren en het waren stuk voor stuk hele leuke mensen. De ploeg Sophie in de Mentale Kreukels, YoungCoach, Sharon Uitendaal, jong burn-outbestond uit een cameraman, geluidsman, regisseur/eindredacteur en natuurlijk Sophie zelf. Het grappige is, dat ik me er eigenlijk niet van bewust was dat er gefilmd werd. De gesprekken die ik met Sophie had verliepen zo vertrouwd, dat ik geen klein beetje zenuwen heb gevoeld.

Na een paar uur filmen, praten over koetjes en kalfjes en (voor mij) verbazing over hoe vaak dezelfde weg gelopen moet worden voor 1 shot, bleef iedereen gezellig eten. Ook dit was een bijzondere ervaring met veel interessante verhalen.

“Het gebeurt tenslotte niet dagelijks, dat er een BNN-ploeg bij je blijft eten”

Al met al was het een zeer geslaagde dag en ik hoop dan ook ontzettend dat mijn verhaal op beeld ook goed overgekomen is. Met dit -voor mij toch wel beladen- verhaal, hoop ik dat ook andere jongeren in zullen zien dat zij niet de enige zijn. En uiteraard ’thumbs up’ voor het feit dat dit programma gemaakt wordt!

Sophie in de Mentale Kreukels is elke dinsdag om 20:30 te zien, op NPO 3.

 

Lees ook:

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.